ΜΠΑΝΤΙΝΑ

ΜΠΑΝΤΙΝΑ

Ιστορικό της Μπαντίνας της Φ.Ε. «Μάντζαρος»

Η μπαντίνα της ΦΕΜ δημιουργήθηκε το 1974 από τον αείμνηστο αρχιμουσικό Στέφανο Δολιανίτη, ο οποίος είχε και τη μουσική διεύθυνση αυτής, τα πρώτα χρόνια.

Αρχικά με τη μορφή μικρού συνόλου και στη συνέχεια μικρής μαθητικής μπάντας, προετοίμαζε τους μαθητές για την ένταξή τους στο μουσικό σώμα.

Οι πρώτες συναυλίες της μπαντίνας δίνονταν στην αίθουσα τελετών της εταιρείας με τη λήξη του σχολικού έτους.

Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 1986 την μουσική διεύθυνση ανέλαβε ο αείμνηστος υπαρχιμουσικός της Φ. Ε. «Μάντζαρος» Γ. Κούρκουλος,  από το 1986  μέχρι και το 2009 ο αρχιμουσικός  κ. Σπύρος Δολιανίτης και από το 2009 έως τον Αύγουστο του 2013, ο υπαρχιμουσικός κ. Σπύρος Νίκας.

Η μπαντίνα έχει αποδώσει με επιτυχία μουσικά κομμάτια από κλασσική, ελαφρά, μοντέρνα, κινηματογραφική μουσική και μιούζικαλ, ενώ έχει συμπράξει με τραγουδιστές και την παιδική χορωδία του Δ. Κερκυραίων.

Έχει δώσει συναυλίες στην Κέρκυρα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, στο Παλλάς Αθηνών και συμμετείχε στην ΕΧΡΟ 2000 στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Σήμερα, αποτελείται από 80 μουσικούς μικρής κυρίως ηλικίας, οι οποίοι και ανανεώνονται συνεχώς μέσα από τις σχολές της Εταιρείας.

Τη Μπαντίνα της ΦΕΜ διευθύνει ο Αν. Αρχιμουσικός, Σπυρίδων Ρουβάς.