ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 – 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 – 2017

Το κοινό του Live in HD σ’ όλον τον κόσμο θα δει 10 ζωντανές παραστάσεις από τη σεζόν 2016-2017 της Κύριας Σκηνής της Metropolitan Opera, κατά την οποία γιορτάζονται και τα 50 χρόνια εγκατάστασης της Met στο Lincoln Center. Οι φετινές HD μεταδόσεις περιλαμβάνουν πέντε νέες παραγωγές και τρεις όπερες οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα. Το Πρόγραμμα The Met: Live in HD είναι ο μεγαλύτερος πάροχος εναλλακτικού κινηματογραφικού περιεχομένου στον κόσμο, με πωλήσεις άνω των 19 εκατομμυρίων εισιτηρίων στα 10 πρώτα χρόνια μεταδόσεων. Η σειρά φέρνει τις παραστάσεις της Met σε περισσότερες από 2.000 κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου.

Κατά τη σεζόν 2016-2017 της Met: Live in HD, θα μεταδοθεί για πρώτη φορά η σύγχρονη όπερα του Kaija Saariaho, LAmour de Loin-Αγάπη από Μακριά, (ολοκληρώθηκε το έτος 2000). Επίσης, παρουσιάζεται το πρώιμο βιβλικό έπος Ναμπούκο του Verdi, με ερμηνευτές τον Plácido Domingo στον ομώνυμο ρόλο, και ο Ιδομενέας του Mozart υπό τη διεύθυνση του Μουσικού Διευθυντή της Met James Levine. Εκτός των νέων παραγωγών του Τριστάνος και Ιζόλδη και του LAmour de Loin, το κοινό του  Live in HD θα δει και τις νέες παραγωγές του Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Gounod με ερμηνευτές την Diana Damrau και τον Vittorio Grigolo, τη Ρουσάλκα του Dvořák με την Kristine Opolais στην πρώτη παράστασή της στη Met με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ρόλο της και τον Ιππότη του Ρόδου του Strauss με τη Renée Fleming ως Μαρσαλίν και την Elīna Garanča ως Οκταβιανό. Τέλος, η σεζόν θα παρουσιάσει τον Ντον Τζιοβάνι του Mozart με τον Simon Keenlyside στις πρώτες παραστάσεις του στη Met, στον ρόλο του ακόλαστου ομώνυμου χαρακτήρα, την Τραβιάτα του Verdi με την Sonya Yoncheva στον ρόλο της καταδικασμένης Βιολέτας, και τον Ευγένιο Ονιέγκιν του Tchaikovsky με την Anna Netrebko να επαναλαμβάνει έναν από τους θριάμβους της των πρόσφατων σεζόν απέναντι από τον Ονιέγκιν του Dmitri Hvorostovsky.

 

Η σεζόν με μια ματιά: The Met: Live in HD 2016-2017

Η σεζόν HD ξεκινάει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. με το Τριστάνος και Ιζόλδη. Οι επόμενες μεταδόσεις είναι οι εξής: Ντον Τζιοβάνι (22 Οκτωβρίου στις 19:55μ.μ.), LAmour de Loin-Αγάπη από Μακριά (10 Δεκεμβρίου στις 19:55μ.μ.), Ναμπούκο (7 Ιανουαρίου στις 19:55μ.μ.), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (21 Ιανουαρίου στις 19:55μ.μ.), Ρουσάλκα (25 Φεβρουαρίου στις 19:55μ.μ.), Λα Τραβιάτα (11 Μαρτίου στις 19:55μ.μ.), Ιδομενέας (25 Μαρτίου στις 18:55μ.μ.), Ευγένιος Ονιέγκιν (22 Απριλίου στις 19:55μ.μ.) και Ο Ιππότης του Ρόδου (13 Μαΐου στις 12:30μ.μ.). Οι δέκα όπερες του Live in HD θα αποτελούν όπως πάντα ζωντανές μεταδόσεις των Σαββατιάτικων πρωινών παραστάσεων (matinee) από τη σκηνή της Met.

Στην Κέρκυρα, από τον Όμιλο “ΑΝΤΕΝΑ” σε συνεργασία με την Φ. Ε. “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”, θα προβληθούν οι εξής παραστάσεις:

 

“The Met: Live in HD” Πρόγραμμα 2016-2017

 

1.  Ντον Τζιοβάνι (Mozart)

22 Οκτωβρίου 2016 στις 19:55 ώρα Ελλάδας

Διεύθυνση ορχήστρας: Fabio Luisi

Σκηνοθεσία: Michael Grandage

Σκηνικάκουστούμια: Christopher Oram

Φωτισμοί: Paule Constable

Χορογραφίες: Ben Wright

Διανομή: Hibla Gerzmava (Ντόνα Άννα), Malin Byström (Ντόνα Ελβίρα), Serena Malfi (Ζερλίνα), Rolando Villazón (Ντον Οτάβιο), Simon Keenlyside (Ντον Τζιοβάνι), Adam Plachetka (Λεπορέλο), Matthew Rose (Μαζέτο), Kwangchul Youn (Διοικητής)

Ο Simon Keenlyside κάνει το ντεμπούτο του σε αυτόν τον ρόλο στη Met ως ο αμετανόητος γόης σε αυτήν τη σκηνοθεσία του αριστουργήματος του Mozart από τον βραβευμένο με Tony Award Michael Grandage. Ο Πρώτος Μαέστρος της Met Fabio Luisi διευθύνει μια διανομή που περιλαμβάνει τη Hibla Gerzmava ως Ντόννα Άννα, τη Malin Byström ως Ντόννα Ελβίρα, τη Serena Malfi ως Ζερλίνα, τον Adam Plachetka ως Λεπορέλο, τον Matthew Rose ως Μαζέτο, τον Kwangchul Youn ως Διοικητή και τον Rolando Villazón στο ντεμπούτο του στη Live in HD ως Ντον Οττάβιο.

 

2. LAmour de Loin  (Saariaho)                       ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ MET 

10 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:55 ώρα Ελλάδας

Λιμπρέτο: Amin Maalouf

Διεύθυνση Ορχήστρας: Susanna Mälkki

Σκηνοθεσία: Robert Lepage

Σκηνικά: Michael Curry

Κουστούμια: Michael Curry

Φωτισμοί: Kevin Adams

Σχεδιασμός Φωτεινών Τοπίων: Lionel Arnould

Διανομή: Susanna Phillips (Κλεμάνς), Tamara Mumford (Προσκυνητής), Eric Owens (Ζοφρέ)

 

Μια από τις πιο φημισμένες όπερες των τελευταίων χρόνων που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000, το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντσο του Kaija Saariaho LAmour de Loin (Αγάπη από Μακριά), κάνει την πρεμιέρα του στη Met. Η σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, σε συμπαραγωγή με την L’Opéra de Québec, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα σε επευφημίες το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ex Machina. Η Φιλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Mälkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.

3. Ναμπούκο  (Verdi)                                                   ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD

7 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55 ώρα Ελλάδας

Διεύθυνση Ορχήστρας: James Levine

Σκηνοθεσία: Elijah Moshinsky

Σκηνικά: John Napier

Κουστούμια: Andreane Neofitou

Φωτισμοί: Howard Harrison

Διανομή: Liudmyla Monastyrska (Αβιγαλή), Jamie Barton (Φενένα), Russell Thomas (Ισμαήλ), Plácido Domingo (Ναμπούκο), Dmitry Belosselskiy (Ζαχαρίας)

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met James Levine διευθύνει το πρώιμο δράμα του Verdi που εξελίσσεται στην Αρχαία Βαβυλώνα, το Ναμπούκο, με τον Plácido Domingo να προσθέτει έναν νέο ρόλο στο ρεπερτόριό του ως ο ομώνυμος χαρακτήρας. Η Liudmyla Monastyrska ερμηνεύει τον δυναμικό ρόλο της Αβιγαλής, της αποφασιστικής κόρης του Ναμπούκο με την Jamie Barton ως Φενένα, τον Russell Thomas ως Ισμαήλ και τον Dmitri Belosselskiy ως Προφήτη Ζαχαρία, τον ρόλο με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Met το 2011.

 

4. Λα Τραβιάτα  (Verdi)

11 Μαρτίου 2017 στις 19:55 ώρα Ελλάδας

Διεύθυνση Ορχήστρας: Nicola Luisotti

Σκηνοθεσία: Willy Decker

Σκηνικά-Κουστούμια: Wolfgang Gussmann

Φωτισμοί: Hans Toelstede

Χορογραφίες: Athol Farmer

Διανομή: Sonya Yoncheva (Βιολέτα Βαλερύ), Michael Fabiano (Αλφρέντο Ζερμόν), Thomas Hampson (Τζιορτζιο Ζερμόν)

 

Η Sonya Yoncheva φέρνει την περίφημη ερμηνεία της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτα Βαλερύ στο κοινό της Met: Live in HD για πρώτη φορά, απέναντι στον ανερχόμενο τενόρο Michael Fabiano στον ρόλο του εραστή της, του Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, τον κατηγορηματικά αντίθετο πατέρα του Αλφρέντο, σε μια επανάληψη της σκηνοθεσίας του Willy Decker υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.

 

 5. Ο Ιππότης του Ρόδου  (Strauss)                         ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

13 Μαΐου 2017 στις 19:30 ώρα Ελλάδας

Διεύθυνση Ορχήστρας: James Levine

Σκηνοθεσία: Robert Carsen

Σκηνικά: Paul Steinberg

Κουστούμια: Brigitte Reiffenstuel

Φωτισμοί: Robert Carsen, Peter Van Praet

Διανομή: Renée Fleming (Μαρσαλίν), Elīna Garanča (Οκταβιανός), Erin Morley (Σοφί), Matthew Polenzani (Ένας Τραγουδιστής), Marcus Brück (Φανινάλ), Günther Groissböck (Βαρόνος Οκς)

 

Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους ως Μαρσαλίν απέναντι από την Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική ως Οκταβιανός, ο παρορμητικός νεαρός του τίτλου του έργου. Η διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οκς, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. Ο Ιππότης του Ρόδου είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

 

 

Σχετικά με το πρόγραμμα Met: Live in HD

Το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Live in HD της Met φτάνει πλέον σε 2.000 αίθουσες σε 70 χώρες και καθιερώνει την Metropolitan Opera ως την κορυφαία πάροχο εναλλακτικού κινηματογραφικού περιεχομένου στον κόσμο. Επίσης, την καθιστά ως το μόνο καλλιτεχνικό ίδρυμα με μια σειρά τόσων παραγωγών τέτοιας κλίμακας ενταγμένες σε κάθε σεζόν. Όταν το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006, η Met ήταν ο πρώτος καλλιτεχνικός οργανισμός που πειραματίστηκε με αυτό το εναλλακτικό κινηματογραφικό περιεχόμενο. Έκτοτε, το πρόγραμμα αναπτύσσεται σημαντικά κάθε χρόνο και μέχρι σήμερα έχει επιτύχει να ξεπεράσει τις πωλήσεις των 19 εκατομμυρίων εισιτηρίων παγκοσμίως.

Τα αστέρια της Met γίνονται και οικοδεσπότες του προγράμματος HD, παίρνοντας συνεντεύξεις από τους ερμηνευτές, τους τεχνικούς και τις ομάδες παραγωγής, ξεναγώντας το κοινό πίσω από τα παρασκήνια κατά την διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων.