ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΠΥΡΟΥ ΡΟΥΒΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΠΥΡΟΥ ΡΟΥΒΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε μουσική στη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» και στα Ωδεία Κέρκυρας και Ιόνιο, απ’ όπου έλαβε πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών και Διεύθυνσης Μπάντας, Φούγκας, Δίπλωμα Σύνθεσης και Δίπλωμα Τρομπονιού.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Σύνθεση  και κάτοχος του Diploma ALCM in Conducting του London College of Music. Επίσης σπούδασε Διεύθυνση Μπάντας στην Libera Accademia DAS, στο Fermo της Ιταλίας.

Έχει συνθέσει έργα για μπάντα, συμφωνική ορχήστρα, σύνολα μουσικής δωματίου, φωνητική μουσική, μουσική για παιδικό θέατρο και σχολικές παραστάσεις, σχολικά τραγούδια κ.α. Επίσης έχει μεταγράψει για μικρά και μεγάλα σύνολα πνευστών έργα πολλών συνθετών της Επτανησιακής Σχολής, με στόχο την ανάδειξη και διάδοση του έργου τους.

Το έργο του “Prelude for Meditation”, για συμφωνική μπάντα, μοιράστηκε το 2ο βραβείο στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης πρωτότυπου έργου για Μπάντα που διοργάνωσε το 2014 η Φ.Ε. “Μάντζαρος”.

Από το 2003 υπηρετεί ως καθηγητής μουσικής στην Α’/θμια Εκπαίδευση (Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών), ενώ από το 2004 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά και Τρομπόνι στο Ιόνιο Ωδείο. Από το 2004 ως το 2017 υπηρέτησε ως Αρχιμουσικός στον Φιλαρμονικό Σύλλογο Σκριπερού, ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 είναι Υπαρχιμουσικός της Φ.Ε. “Μάντζαρος” και από τον Σεπτέμβρη του 2018 Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού της Χορωδίας Κέρκυρας.

Έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε Συνέδρια καθώς και ομιλίες για διάφορα ιστορικά και επιστημονικά θέματα που αφορούν το χώρο της Μπάντας, ενώ αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο με θεματολογία Μπάντα – Μουσική – Κοινωνία – Εκπαίδευση.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών (ΠΑΣΥΔΑΥΦΟ) και της WASBE (World Association of Symphonic Bands and Ensembles).

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα της διατριβής: “Έργα για Σύνολα Πνευστών: Έρευνα, Επεξεργασία/Διασκευή, Εκδοτική Επιμέλεια και Εκτέλεση”.

 

Email: spyrosrouvas@gmail.com