ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΤΖΕΚΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΤΖΕΚΟΥ

Κώστας ΤζέκοςΚώστας Τζέκος, κλαρινέτο / μπάσο κλαρινέτο

Γεννήθηκε στη Κέρκυρα. Ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου, στη Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ». Σπούδασε θεωρητικά στο Ιόνιο Ωδείο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο κλαρινέτο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (τάξη Ε. Κιοσόγλου). Αργότερα, φοίτησε στην Ecole Normale de Musique de Paris κλαρινέτο (τάξη Guy Dangain) και μουσική δωματίου (τάξη Dévy Erlih). Επίσης, είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει στο Ensemble Modern Summer Academy και σε σεμινάρια στη Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία με κλαρινετίστες όπως: Walter Boeykens, Ronald van Spaendonck, Philippe Berrod, Jacques di Donato κ.α. Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως: Akbank Jazz Festival Istanbul, KunstFestSpiele Herrenhausen Hannover, International Music Day in Hyde Park-London, κ.α.

Είναι μέλος του Ergon Ensemble από το 2008, ενώ από το 2011 συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και από το 2013 με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Άλλες συνεργασίες του περιλαμβάνουν το Εθνικό Θέατρο, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ενώ έχει τακτική συνεργασία με μουσικά σύνολα και ομάδες όπως: Oper(o), Ventus Ensemble, ARTefacts Ensemble και Όπερες των Ζητιάνων.