ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

giorgos_laskaridisΓεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1974, όπου πήρε τα πρώτα του μαθήματα στην τρομπέτα σε ηλικία 8 ετών στην Φ. Ε. Μάντζαρος με δάσκαλο τον αείμνηστο Θανάση Βογιατζόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα με καθηγητή τον κ. Σωκράτη Άνθη στο ωδείο Φ. Νάκας, όπου πήρε και το δίπλωμά του. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί για 7 συναπτά έτη μαθήματα με τον διεθνούς φήμης καθηγητή prof. Β.Nilsson.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας με τους J.Watson, T.Dokschidzer, J.Thompson, Α.Plog, A.Selianyn, V.Dimartino, F.Mills και ορχηστρικής μουσικής με τον A.Herseth κ.α.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε Κέρκυρα, Αθήνα και Θεσ/νίκη καθώς και σόλο εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών (Μ.Μ.Α.) και Θεσσαλονίκης.

Η ενασχόληση του με την baroque τρομπέτα του έδωσε τη δυνατότητα της πρώτης εκτέλεσης στην Ελλάδα (από Έλληνα τρομπετίστα) έργων εποχής (Bach, Handel, Vivaldi) με την Καμεράτα του Μ.Μ.Α.

Έχει έντονη παρουσία με σύνολα χάλκινων πνευστών από το 1997 μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε μέλος των Altro Brass, K.O.A. Brass, Ένωδον quintet και ιδρυτικό μέλος του Aeolos Brass Quintet.

Κατά την περίοδο 1999 έως και 2006 συμμετείχε σε ηχογραφήσεις και παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Γ. Μαρκόπουλου και του συνόλου σύγχρονης μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Έχει συνεργαστεί με όλες τις Ελληνικές Ορχήστρες (Ε.Ρ.Τ.- Ε.Λ.Σ.- Ορχήστρα των  Χρωμάτων – Καμεράτα Μ.Μ.Α.- Κ.Ο.Α. – Σολίστ της Πάτρας ) και τις Dresden Philarmonie, DR Radiosymfoniorkestr καθώς και την Ορχήστρα των Εθνών με έδρα τη Γερμανία.

Υπήρξε μέλος ως Τutti μουσικός στην τρομπέτα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για την περίοδο 1999-2006 και ως Ά Κορυφαίος στην Εθνική Λυρική Σκηνή και την Καμεράτα του Μ.Μ.Αθηνών.

Από τον Οκτώβριο του 2006 είναι μόνιμος ΄Β Κορυφαίος στην Κ.Ο.Θ.

Διδάσκει τρομπέτα στο Ωδείο Φ.Νάκας.

lasbrass@hotmail.com