ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΚΟΓΚΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΚΟΓΚΑ

Ο Δημήτριος Γκόγκας γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1988.

Ξεκίνησε τρομπέτα στη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» με το Σπύρο Νίκα και έπειτα συνέχισε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με το Σωκράτη Άνθη, από όπου πήρε το δίπλωμα του το 2007.

Το 2006 έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία στην Royal Academy of Music στον Λονδίνο, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2011 με τον τίτλο του Bachelor of Music, με καθηγητές τους James Watson στην τρομπέτα, και John Hutchnis ( baroque trumpet).

Έχει λάβει ενεργά μέρος σε σεμινάρια των Reinhold Friedrich, Eric Aubier , Frits Damrow, και Hans Gansch.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως τους : Sir Harrison Birtwiste, George Benjammin, Elgar Howarth και Sir Peter Maxwell Davies , του οποίου την Sonata για τρομπέτα και πιάνο έπαιξε στο πλαίσιο του προγράμματος BBC Young Artists Showcase, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ήταν μέλος του QuintEssence brass quintet ,με τους οποίους έφτασαν στους τελικούς των Jan Koetsier International Brass Quintet Competition, στο Μόναχο και ROSL Annual Music Competition,στο Λονδίνο. Με το σύνολο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε χώρους όπως το Royal Festival Hall,Royal Society of Arts, και Floral Hall, του Royal Opera House,Covert Garden.

Σαν σολίστ έχει εμφανιστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

 

Από τον Γενάρη του 2012, είναι μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Ήταν υπότροφος της ”Αλεξάνδρας Τριάντη”- Φίλων της Μουσικής.

 

dimitrisgkogkas@hotmail.com