«Βίβα Καρνάβαλε, Φόρτσα Ρεμπεγιό !!»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Βίβα Καρνάβαλε, Φόρτσα Ρεμπεγιό !!»

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:21 - Feb - 2015
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:ΚΤΗΡΙΟ Φ. Ε. "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ:«Βίβα Καρνάβαλε, Φόρτσα Ρεμπεγιό !!»
  •  

«Βίβα Καρνάβαλε,
Φόρτσα Ρεμπεγιό !!»

Φ ιλονάδες και Φίλοι τση Μουζικής μας,
Ε το πάλαι το Καρναβάλι, αριβάρισε! Κάλλιο…

Μ αντζαρίτισσες και Μαντζαρίτες,
Α λιμάνκου και οι καρναβαλίτικες Μπαραόντες και τα γιορτάσια φουντώσανε σα…λαμπατίνες κι ας παίζει κοντσερτίνο, βιολίνο η κοιγιά.
Ν τούνκουε…βάρτε στο τσερβέλο σας εούτη τη νουβιτά, από αμπονώρα που σας κοντάρουμε, μπριχού σας προκάμουνε τίποτσι άλλα μέμπρα και χολευτούμε!
Τ σι 21 του Κουτσοφλέβαρου 8 ώρες και μέτζο με 9 παρά κάρτο, σας ασπετάρουμε στην κάμαρη ντε ριτσέβερε τση Μουζικής μας, για να θαραπαούνε τ΄αυτιά ολουνόνε από μουζική τση περίστασης, παναπεί.
Ζ ορκολαίμες με φιοράδες βέστες, καμούφα και σμπερλέτο τσοι δεχομάστενε, μα όϊσκε και ζορκοκώλες!…
Α ρεντεύουνε κι όσοι νοματέοι μπορούνε να μπαλλάρουνε τότσο, ένα μπάλλο ντ΄όντο, με μουζική όπου θε να σονάρουνε τα Μαντζαρέγια μας!
Ρ ουβελόπιττα δε θά΄χει, τόμου και δεν είναι τση εποχής…μα τότσα πιτιτέγια και μια στάλα μπέβε από του Κωλοκαρδάρη, θα σας τρατάρουμε.
Ο ρτζαδόπιττα όμως θα σετάρει η Σιόρα Κάτε…Φόρσι! Τόμου και κομπαρίρετε δε θα δόκετε ούτε ρόνκολο από όβολα…Όλα μπιστιού!
Σ μπάρα, σμπρέγα, ρεμπόμπα και άλλα τσιντέντε θα στείλουνε τσου φασαριόζους νοματαίους στο μπάνκο ντι ρε. Πάρτε τα μέντη σας, φλιμένα μας!

Σας ασπετάρουμε με έγκαψη και φούρια.
Σας φιλούμε τσοι μούτροι
Το Κονσούγιο τση μουζικής
Υ. Γ. : Για όσους έχουν ξεχάσει την κερκυραϊκή διάλεκτο, ακολουθεί η μετάφραση του κειμένου σε περίληψη.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό του Κερκυραϊκού Καρναβαλιού και θέλοντας να σας προσφέρουμε μια ευχάριστη μουσική βραδιά με οπερέτες, βαλς, τραγούδια του Αττίκ και άλλα ακούσματα μιας άλλης αγαπημένης εποχής, η Φ. Ε. «Μάντζαρος», διοργανώνει εορταστική συναυλία, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:00, στο κτήριό της.
Γιορτάστε μαζί μας, με χορό, κρασί και φαγητό.
Το Δ. Σ.