ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2015

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:21 - Jun - 2015
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:Σε επιλεγμένους υπαίθριους χώρους της πόλης της Κέρκυρας
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ YOGA
  •  

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.
Από το 1985, η Γιορτή της Μουσικής εξαπλώθηκε και έξω από τα Γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.
Στην πόλη της Κέρκυρας, άρχισε να γιορτάζεται από πέρυσι, με πρωτοβουλία του αρχιμουσικού της Φ. Ε. “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ” , κ. Σωκράτη Άνθη. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής, από το πρωί, θα δώσουν συναυλίες σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης. Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθούν με συναυλία του Μουσικού Σώματος της Φ. Ε. “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”, στο περιστύλιο των Ανακτόρων, το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:00. Ειδικά εφέτος, εξαιτίας του ότι μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, γιορτάζεται για πρώτη φορά και η Παγκόσμια Ημέρα Yoga, θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της συναυλίας, μία εκδήλωση στο χώρο των Ανακτόρων, με τη συνεργασία της κ.Sophie Andree, Satyananda Yoga Instructor. Στην εκδήλωση θα συμπράξει η Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» με ένα μικρό σύνολο επιλεγμένων μουσικών της και τρεις κορυφαίοι μουσικοί που θα έρθουν από την Αθήνα. Θα ακουστούν παλαιά παραδοσιακά Γιογκικά Τραγούδια Kirtan, από την Ινδική παράδοση της Satyananda Yoga.