«Η Κυρά της Λίμνης» του Gioacchino Rossini.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Η Κυρά της Λίμνης» του Gioacchino Rossini.

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:04 - Apr - 2015
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ. Ε. "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ:«Η Κυρά της Λίμνης» του Gioacchino Rossini.
  •  

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE MET:LIVE IN HD» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ TΗN ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ.

«Η Κυρά της Λίμνης» του Gioacchino Rossini, ΣΑΒΒΑΤΟ 04/04/2015 ΣΤΙΣ 20:00  ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ. Ε. “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ σε συνεργασία με την Φ. Ε. “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”, παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, και στην Κέρκυρα..
Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μάκβεθ», «Γάμοι του Φίγκαρο», «Κάρμεν», «Ο Kουρέας της Σεβίλλης», «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» και «Η Εύθυμη Χήρα» παρουσιάζει το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 την όπερα «Η Κυρά της Λίμνης» του Gioacchino Rossini.

Τα αστέρια του μπελκάντο Joyce DiDonato και Juan Diego Flórez σμίγουν σ’ αυτή την επίδειξη φωνητικής δεξιοτεχνίας στην όπερα του Rossini, τοποθετημένη στα σκοτσέζικα υψίπεδα την εποχή του Μεσαίωνα και βασισμένη σε ένα αγαπημένο μυθιστόρημα του σερ Walter Scott. Η DiDonato είναι η «κυρά της λίμνης» και ο Flórez ο βασιλιάς που την καταδιώκει ανελέητα. Τα φωνητικά τους πυροτεχνήματα ομορφαίνουν τη ρομαντική πλοκή σ’ αυτή την πρεμιέρα της ΜΕΤ, την οποία διευθύνει ο Michele Mariotti.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
“Οι θαυμάσιοι Joyce DiDonato και Juan Diego Flórez, ο ταχύτατα ανερχόμενος νεαρός Ιταλός Μαέστρος, είναι τόσο απολαυστικοί που μοιάζουν να ανταγωνίζονται για το ποιος θα δώσει την πιο ντελικάτη μουσική ερμηνεία. Η Joyce DiDonato έντυσε μελωδικά τις υπέροχες φράσεις του Rossini, με απαλό αλλά και διεισδυτικό πλούτο, subtly folding ornaments and runs into the long melodic arcs. Ενώ ο Michele Mariotti ζωγράφιζε με την απαλό και σχεδόν διάφανο τρόπο που διεύθυνε την εμπνευσμένη ορχήστρα της ΜΕΤ. Ο Juan Diego Flórez είναι ένας γοητευτικότατος νεαρός βασιλιάς και φωνητικά βρίσκεται στο απόγειο του αγγίζοντας αβίαστα και συναρπαστικά και τις πιο υψηλές νότες.” – The New York Times
“Η Joyce DiDonato κυριολεκτικά θριαμβεύει, αποδεικνύοντας περίτρανα στο κοινό πως είναι μία από τις κορυφαίες μουσικές ερμηνεύτριες. Η ερμηνεία της ήταν παραπάνω από τέλεια και σίγουρα είναι μία από τις καλύτερες της ήδη μοναδικής της καριέρας… Ο τόνος της ήταν μέλι, οι υψηλές της νότες αβίαστες και η παρουσία της άκρως επιβλητική .” – NY Classical Review
“Η Joyce DiDonato ξεπέρασε και τον ίδιο της τον εαυτό στο «τεχνικό τρίαθλο» που είναι ο ρόλος της Elena… |Η παραγωγή του Paul Curran δημιούργησε ένα μαγικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό με έναν χρωματιστό ουρανό γεμάτο διαφορετικές διαθέσεις που αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να ξεδιπλωθεί το δραματικό σενάριο της παράστασης.” – WQXR

Ακολουθεί η παράσταση «ΚΑΒΑΛΕΡΙΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑΝΑ / ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ» των Pietro Mascagni και Ruggero Leoncavallo όπου θα προβληθεί στις 25 Απριλίου 2015. Πρόκειται για την πιο ανθεκτική διπλή παράσταση στην ιστορία της τραγικής όπερας η οποία επιστρέφει σε μια νέα υποβλητική σκηνοθεσία του σερ David McVicar.
Η δράση τοποθετείται σε δύο χρονικές περιόδους, αλλά στο ίδιο σικελικό χωριό. Ο τενόρος Marcelo Álvarez αντιμετωπίζει τη διττή πρόκληση της ερμηνείας του Τουρίντου στην Καβαλερία Ρουστικάνα και του Κάνιο στους Παλιάτσους. Η Rae Smith (War Horse) σχεδίασε την ατμοσφαιρική πλατεία του χωριού του 1900 στην Καβαλερία, που μεταμορφώνεται σε έναν σταθμό για φορτηγά του 1948 για τον καταραμένο θίασο των Παλιάτσων. Η Eva-Maria Westbroek (Καβαλερία) και η Patricia Racette (Παλιάτσοι) ερμηνεύουν τις άτυχες ηρωίδες και στο πόντιουμ βρίσκεται ο Πρώτος Μαέστρος της ΜΕΤ Fabio Luisi.

Ευχαριστούμε πολύ,

το Δ. Σ. της Φ. Ε. “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”