Εκδηλώσεις & Επετειακή συναυλία για τα 125 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Εταιρίας “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδηλώσεις & Επετειακή συναυλία για τα 125 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Εταιρίας “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:07 - Nov - 2015
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:Κτήριο Φιλαρμονικής & Δημοτικό Θέατρο
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ:Εκδηλώσεις για τα 125 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρίας
  •  

Η Φιλαρμονική Εταιρία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», το δεύτερο αρχαιότερο εν λειτουργία μουσικό σωματείο στη Κέρκυρα, γιορτάζει την επέτειο των 125 ετών από την ίδρυσή της.
Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015, ώρα 20:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων Φιλαρμονικής. Εσπερίδα για τα 125 χρόνια διαρκούς λειτουργίας και προσφοράς της Φιλαρμονικής Εταιρίας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ». Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής, κ. Ιωάννης Τριβυζάς και θα ακολουθήσουν ομιλίες ιστορικού-μουσικολογικού περιεχομένου από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Καρδάμη και Γεράσιμο Μαρτίνη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά τα σύνολα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος Brass Ensemble», «Χορωδία Κλαρινέτων» και το «Μάντζαρος Wind Ensemble». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ώρα 10:15. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, επιμνημόσυνη Δέηση , υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων, με οποιονδήποτε τρόπο, ευεργέτησαν τη Φιλαρμονική και στήριξαν το έργο της.

 Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Επετειακή συναυλία του Μουσικού Σώματος, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη. Πριν την έναρξη της συναυλίας θα τιμηθεί ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Φλαμπουριάρης για την προσφορά του στη Φιλαρμονική. Επίσης θα επιδοθούν τα βραβεία στους νεαρούς μουσικούς, που διακρίθηκαν στον ετήσιο εσωτερικό διαγωνισμό της Φιλαρμονικής. Στο καθαρά μουσικό μέρος της βραδιάς, θα παρουσιαστούν έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων μουσουργών, όπως ο Nικόλαος Χαλικιόπουλος-Μάντζαρος, ο Antonín Dvořák, ο Franco Cesarini κ.ά. Ένα περίπου χρόνο μετά την πρώτη εκτέλεση του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κερκυραϊκό κοινό το έργο του Κερκυραίου συνθέτη και μαέστρου, Σπύρου Μαυρόπουλου. Έργο εμπνευσμένο από τη μουσική παράδοση, λόγια και μη, της Κέρκυρας. Στην συναυλία, θα συμπράξει με το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», ως σολίστ, ο κορυφαίος Κερκυραίος μουσικός και διακεκριμένος τρομπονίστας Σπύρος Φαρούγγιας, σε έργα των Félix-Alexandre Guilmant και Arhtur Pryor. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

ΣΠΥΡΟΣ ΦΑΡΟΥΓΓΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1970.
Ξεκίνησε και αγάπησε τη μουσική, στη Φιλαρμονική Εταιρία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», με δάσκαλους τούς Γεώργιο Κούρκουλο, Χρήστο Ρούτση και Όθωνα Γκόγκα. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τρομπόνι στο Ωδείο Ραϋμόνδη με καθηγητή τον Γιάννη Ελεφάντη. Κατέχει Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο Διεύθυνσης και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με Συμφωνικές Ορχήστρες της Ελλάδας, με το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καθώς και με Φιλαρμονικές (μπάντες).
Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Νέων Μεσογείου, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Υπήρξε μέλος του Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών Melos Brass από το 1996 ως το 2014, με πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία. Επίσης έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Αγ. Παρασκευής, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, το Ωδείο Κερκύρας, το Ωδείο Αθηνών και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Μαθητές του είναι μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Από το 1993 κατέχει την θέση του 1ου τρομπονιού στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.