2η Μουσικολογική Ημερίδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

2η Μουσικολογική Ημερίδα

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:28 - May - 2016
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ. Ε. "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ:2η Μουσικολογική Ημερίδα
  •  

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η αντίστοιχη περυσινή εκδήλωση, η Φ.Ε. «Μάντζαρος» διοργανώνει τη 2η Μουσικολογική Διημερίδα, με θέμα «Μουσική και Πολιτική».
Η πολυεπίπεδη φύση του θέματος αυτού, επιβάλει την εξέταση διαφόρων μορφών που θα μπορούσε να έχει λάβει η σχέση της μουσικής με τις πολιτικές εξελίξεις ανά τους αιώνες.
Έτσι, μέσα από δέκα ανακοινώσεις ομαδοποιημένες σε τέσσερις ξεχωριστές συνεδρίες, θα επιχειρηθεί η επιστημονικά έγκυρη προσέγγιση διαφόρων περιπτώσεων αλληλεπίδρασης μουσικής και πολιτικής, είτε αυτή αφορά πρόσωπα και κινήματα, είτε μουσικά έργα και ιδεολογίες.
Στο τέλος κάθε συνεδρίας θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το κοινό.

Την διημερίδα θα συντονίσει ο μουσικολόγος Γεράσιμος Μαρτίνης, ενώ ομιλητές θα είναι κατά σειρά οι:

  • (Σάββατο, 28 Μαΐου) Έλενα Βουσολίνου-Ανυφαντή, Γεράσιμος Μαρτίνης, Γιάννης Κυριακούλης, Στέλλα Κουρμπανά, Χάρης Ξανθουδάκης,
  • (Κυριακή, 29 Μαΐου) Κώστας Λιντοβόης, Μαρία Παχνιστή, Σπύρος Ρουβάς, Μαρία Καλουτσάκη, Πάνος Βλαγκόπουλος.

Μετά το πέρας των συνεδριών κάθε ημέρας, θα πραγματοποιηθεί σύντομη συναυλία με έργα του Κερκυραίου μουσουργού Αλέξανδρου Γκρεκ, από τους Πέτρο Καρύδη (βαρύτονο) και Άννα Αλβίζου (πιάνο) το Σάββατο και το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Φ.Ε. «Μάντζαρος» υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Ρουβά την Κυριακή.

Η 2η Μουσικολογική Διημερίδα θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.E. «Μάντζαρος».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρα έναρξης: 18.00 (και για τις δύο ημέρες)