1ος Διεθνής Διαγωνισμός

ΝΕΑ

1ος Διεθνής Διαγωνισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» ένα από τα γηραιότερα και ιστορικά Μουσικά Ιδρύματα της Ελλάδας, πρωτοπορούσα πανελλαδικά, διοργανώνει τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης πρωτότυπου έργου για Μπάντα, με τον διακριτικό τίτλο «Ν. Χ. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» 2016.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, ως Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σύνθεσης, με σημαντική επιτυχία.
Πιστεύοντας στη δύναμη επικοινωνίας της μουσικής και θέλοντας ακόμη περισσότεροι νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο, να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προβάλουν τις ικανότητές τους, να καταξιωθεί ακόμη περισσότερο στην κοινή γνώμη το μουσικό σύνολο της «ΜΠΑΝΤΑΣ» , να προβληθεί διεθνώς η ιστορία και το έργο της Φιλαρμονικής Εταιρίας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» , αλλά πρωτίστως η μουσική ιστορία και παράδοση της Κέρκυρας, αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε τον διαγωνισμό σε Διεθνή.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του Διαγωνισμού, όπου θα διαγωνιστούν τα έξι έργα, που θα προκριθούν, εκ των οποίων θα βραβευτούν τρία.
Τα έργα θα αποδοθούν, από το μουσικό σώμα της Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», σε συναυλία, παρουσία Κριτικής Επιτροπής και κοινού.

Στους συνθέτες, των οποίων τα έργα, η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει στις τρεις πρώτες θέσεις, θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία τα οποία έχουν καθοριστεί ως εξής:
1ο Βραβείο € 1500 – 2ο Βραβείο € 1000 και 3ο Βραβείο € 500.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της
Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»

 

1. Η προκήρυξη του διαγωνισμού
2. Αίτηση συμμετοχής
3. Υπεύθυνη δήλωση συμμετέχοντος