ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΥ

Νίκος ΖερβόπουλοςΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Νίκου Ζερβόπουλου (Τούμπα)

Γεννήθηκα στη Κέρκυρα.

Ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές στην ηλικία 10 ετών στη Φ. Εταιρεία Μάντζαρος με δάσκαλο το Χ.Ρούτση.

Τούμπα άρχισα να μαθαίνω με καθηγητή το Ν.Κοσκινά τo 1984 στη Κέρκυρα και συνέχισα στην Αθήνα με καθηγητή το Π. Στέφο όπου το 1989 πήρα το δίπλωμα μου από το Πινδάρειο Ωδείο Αθηνών με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Τιμητική Διάκριση και Β! βραβείο.

Στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους καθηγητές Francis ORVAL και James WΑΤSΟΝ καθώς και σεμινάρια τούμπας με τους καθηγητές Irving WAGNER, Denis WICK και Roger ΒΟΒΟ.

Έχω ηχογραφήσει πολλές φορές για το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση καθώς και μουσική για το Θέατρο.

Υπήρξα μέλος του Συγκροτήματος Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής τού Θ. Αντωνίου, επίσης ιδρυτικό μέλος του Συγκροτήματος Χάλκινων Πνευστών Melos Brass με το οποίο είχα συνεχή παρουσία από το 1989 έως το Φεβρουάριο του 2000 λαμβάνοντας μέρος σε πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις (φεστιβάλ Ναυπλίου, διεθνές φεστιβάλ Σαντορίνης 92/94/99, φεστιβάλ Πατρών, φεστιβάλ Κερκύρας, φεστιβάλ Πεντέλης, Τρικούπεια 95, Ηπειρωτικά 91, Κρατική Ορχήστρα Θεσ/κης, Διεθνή Μουσικά σεμινάρια Βερτίσκος 92, Πολιτιστικός Αύγουστος Δήμου Νικαίας, Πολιτιστικές εκδηλώσεις Συνόδου Κορυφής 94, HELEXPO Διεθνείς Μουσικές Ημέρες, συνεργασίες με το ΜΦΜ για την παγκόσμια ημέρα των Πνευστών, εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μεγάρου Μουσικής 92-93, συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όταν εκτελέστηκαν έργα για συγκρότημα χάλκινων και εκκλησιαστικό όργανο με τον Nicholas Kynaston, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Γκαίτε, συνεργασίες με το Γ! πρόγραμμα της ΕΡΤ, με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και άλλα.) της Ελλάδος και της Κύπρου.

Έχω εμφανισθεί σαν σολίστ με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύοντας την sinfonia concertante για Χάλκινα Πνευστά και Συμφωνική Ορχήστρα του HIDAS Frigyes.

Με το Melos Brass επίσης έχω ηχογραφήσει 4 Cd’s με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, τα οποία έχουν αποσπάσει τα πλέον ευμενή σχόλια των κριτικών.

Έχω εμφανιστεί ως Σολίστ σε έργα Σύγχρονης μουσικής στην Αθήνα (Ιστ.ΓΚΑΙΤΕ, ΜΦΜ, ΕΛΣ ) καθώς και στο Θέατρο της Επιδαύρου.

Από το 1989 έως και το 1994 υπήρξα μόνιμο στέλεχος της Ορχήστρας Των Χρωμάτων του Μάνου Χατζηδάκη και της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας, καθώς και έκτακτος συνεργάτης της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΑ, της Σύγχρονης Ορχήστρας της ΕΡΑ, της ΚΟΑ και της ΕΛΣ.

Υπήρξα επίσης καθηγητής Τούμπας από το 1989 στο Ωδείο Φ. Νάκας, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο Ιόνιο Ωδείο Κερκύρας, και τώρα στο Διεθνές Ωδείο Ηλιουπόλεως και στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών.

Το 1992 δίδαξα στα Διεθνή σεμινάρια Βερτίσκος και το 2000 σε σεμινάριο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ενώ έως το 2010 ήμουν υπεύθυνος για τη μουσική προετοιμασία των Βαρέων Χαλκίνων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1994 είμαι Κορυφαίος Μουσικός της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής.

E-mail: nzervop@hotmail.com